Computer Team Bucuresti
TEL: 0730.611.743
HOME | SERVICII | ARTICOLE | ABONAMENTE | FAQ | CONTACT | English
Anatomia Calculatorului

anatomie calculatorAti comparat vreodata caracteristicile a doua calculatoare? 
Ce este mai important – un hard disk mai mare sau un procesor mai puternic?
Daca achizitionati un hard disk mai mare va functiona calculatorul dvs mai bine? Pentru a raspunde la aceste intrebari trebuie sa intelegeti functionalitatea componentelor.
In continuarea acestui articol gasiti un mic ghid asupra anatomiei calculatorului. 

Procesor (CPU – central processing unit) – Cat de repede poti calcula si interpreta? Procesorul este creierul calculatorului. Daca poti calcula destul de repede diferenta intre $27.50 si $8.96, atunci ai un procesor rapid. CPU interpreteaza instructiunile primite de calculator si le comunica celorlalte componente.

Memoria (RAM – random access memory) – Cat de repede iti poti aduce aminte evenimente recente si cate? Memoria RAM este memoria temporara si stocheaza informatii pe termen scurt. Mai multa memorie ajuta la multi-tasking – ex. Poti lucra in Corel, photoshop poti deschide un document excel in timp ce descarci un program de pe internet. Cand deschizi un document, calculatorul stocheaza informatiile in memoria temporara pentru a lucra mai repede. Memoria temporară este aceea care se şterge la oprirea computerului, şi este folosită numai în timpul funcţionării lui, ca o zonă de memorie de lucru pentru programele aflate în funcţiune.

Hard disk (sau hard drive) – Cate evenimente indepartate iti poti aduce aminte? Când lucrezi la un document, modificările pe care le faci se păstrează în memoria RAM, dar pentru ca ele să rămână permanent în document, trebuie să fie salvate în memoria permanentă. Memoria permanentă nu se şterge la oprirea computerului, şi ea se găseşte fizic, pe dispozitive de diverse tipuri, capabile să înregistreze informaţii pe suport magnetic (hard-disk, dischetă, bandă magnetică) sau prin procedee optice (discul optic sau CD-ul). În ea sunt păstrate permanent programele şi datele, organizate în aşa-numite fişiere. Tehnicienii se referă la memoria permanentă folosind termeni ca "spaţiu de stocare" sau "spaţiu pe disc". Memoria permananta a unui copil ocupa mai putin spatiu decat cea a unui adult deoarece cel din urma are mai multe informatii si experiente de salvat. Hard disk-ul calculatorului are o anumita capacitate si poate ajunge la refuz daca nu se sterg informatii din el. Navigarea pe Internet salveaza fisiere temporare pe hard disk care nu se sterg automat. Daca incepi o procedura de curatare a calculatorului incepe cu aceste fisiere si fii linistit ca ele nu reprezinta fisiere Windows importante.

Placa de baza – Cum comunica partile corpului cu creierul? Sistemul nervos central al corpului comunica comenzile creierului tuturor partilor corpului. Placa de baza este responsabila de trimiterea semnalelor electrice catre fiecare componenta a calculatorului. Acestea sunt fie incluse in carcasa fie legate prin porturi. Placa de bază este un element de legătură dar si componenta principală a unui sistem, care coordonează toate activităţile. Ea joacă rol de arbitru şi direcţionează fluxurile de date între procesor şi memorie, memorie şi hard disk, procesor şi tastatură şi restul. Nimic nu poate funcţiona „pur şi simplu”, este nevoie de o componentă „supremă” care să ştie să folosească resursele celorlalte componente dintr-un PC.

Grafica si sunet – Ochii si vocea calculatorului Sunetul si imaginea din calculatorul tau provin fie de la placa de baza fie de la un card atasat placii de baza denumit placa grafica. Aceasta se poate inlocui cu una mai noua si mai performanta. Acest lucru e similar ca atunci cand iti cumperi ochelari sa vezi mai bine sau cand iei lectii de cantat. Placa grafica este responsabila de redarea pe monitor a imaginilor 2D si 3D

In concluzie, un hard disk mai mare va mari numarul de documente care se pot stoca pe termen lung dar nu va mari viteza de lucru. Tehnologia avanseaza rapid determinand modificari ale componentelor care pot fi sau nu compatibile intre ele .

Luati legatura cu Computer Troubleshooter daca sunteti interesat de mai multe detalii sau de un upgrade al calculatorului.

Windows shopping
Anatomia Calculatorului
Stiinta cautarii pe Internet
O lume fara fire
Inhouse vs Outsourcing!
Home | Contact | Service Calculatoare
Computer Team Bucuresti - Service Calculatoare, Abonamente mentenanta calculatoare, Consultanta IT
Kogalniceanu 22, et.2 - Bucuresti
Tel: 0725.925.576; cherestea Avocat Bucuresti